myvi lori subang kejar
in

Pemandu lori buli dan kejar kereta Myvi, cuba melanggarnya beberapa kali

Seorang pengguna Twitter bernama @simrath98 baru-baru ini berkongsi video pemanduannya yang menunjukkan aksi kejar-mengejar berbahaya melibatkan kereta Perodua Myvi miliknya, dan seorang pemandu lori yang baran. Kejadian tersebut telah berlaku di Lebuhraya Persekutuan berhampiran susur keluar Subang.

Dalam rakaman itu, lori itu boleh dilihat memandu laju, memotong kereta itu tanpa memberi isyarat, dan hampir melanggarnya. Pemandu Myvi membunyikan hon sebagai jawapan dan cuba memotong lori itu kembali, tetapi pemandu itu terus memotongnya, seolah-olah cuba melanggarnya lagi.

Kecewa dengan cara pemanduan lori itu, pemandu Myvi itu terus membunyikan hon apabila lori itu berhenti secara mengejut di tengah jalan.

Selepas beberapa saat kemudian, pemandu Myvi itu berjaya melepasi lori berkenaan, namun tanpa diduga ia memasuki lorong yang sama sekali lagi, menyebabkan pemandunya terpaksa memecut laju bagi mengelak perlanggaran.

Aksi kejar mengejar itu kemudian berlaku beberapa minit, dan pada ketika itu trak tersebut hampir melanggar kereta lain di jalan raya.

Akhirnya pemandu lain turut serta membunyikan hon pada lori tersebut, menyebabkan ia berhenti buat kali kedua sebelum akhirnya bergerak.

Pengguna Twitter telah melaporkan kejadian itu kepada Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan menyerahkan rakaman video pemanduannya sebagai bukti.

Sumber: Twitter

tiktok lori faris starbucks

Bila isteri Jepun cuba pesan minuman Starbucks guna Bahasa Melayu

anak jumpa ibu di machap

Lelaki bertemu semula dengan ibu kandungnya selepas terpisah 48 tahun lalu