kemalangan medan selerataman kling
in

Pemandu berusia 16 tahun rempuh kereta ke medan selera, tiada kecederaan dilaporkan

Seorang remaja lelaki berusia 16 tahun yang memandu kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Avanza secara tidak sengaja mengundur ke medan selera di Medan Selera Tanjung Kling, Pantai Puteri, Melaka petang semalam.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 2:43 petang itu tidak menyebabkan sebarang kecederaan kepada 11 pelanggan yang sedang menjamu selera ketika itu.

Menurut Ketua Polis Daerah Melaka Tengah, Asisten Komisioner Christopher Patit, remaja itu diminta ibunya untuk memanaskan enjin kereta. Bagaimanapun, dia secara tidak sengaja menekan pedal minyak dan menukar gear ke R menyebabkan kereta itu mengundur secara mengejut.

Kereta itu kemudian bertembung dengan sebuah kereta lain di tempat letak kereta bersebelahan sebelum merempuh medan selera.

“Kereta itu kemudian bergesel dengan kereta di parkir bersebelahannya dan merempuh beberapa pelanggan dalam medan selera tersebut namun mujur mereka sempat mengelak,” katanya.

vlcsnap 2023 08 27 11h03m17s748

Polis telah mengambil rakaman kamera litar tertutup (CCTV) dari gerai makan itu bagi membantu siasatan. Remaja itu turut disiasat mengikut Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Insiden itu telah tular di media sosial, dengan ramai orang menyatakan lega kerana tiada sesiapa yang cedera.

Sumber: Twitter

batu feringgghi resident homestay brfa

Gangguan homestay di Batu Ferringhi: Penduduk gesa bertindak

mondy tatoo kembali fitrah

Ibu tunggal yang Ustaz Ebit Lew ubah kehidupannya kembali ke cara hidup lama