adik meninggal abang main bola
in

Menyesal tak sudah bila kenangkan adik yang meninggal akibat ditinggal main bola

Setiap orang pasti mempunyai masa lalu yang mereka rasa kesal, dan peristiwa tersebut akan meninggalkan kesan yang berkekalan pada kehidupan kita. Begitulah halnya dengan Redza Aydan, seorang pengguna Twitter yang baru-baru ini berkongsi kejadian menyayat hati pada zaman kanak-kanaknya. Ketika Redza berumur lapan tahun, dia mengalami kisah penyesalan yang masih menebal dalam dirinya.

Screenshot 562

Pada masa itu, ibu bapa Redza mempunyai hal di luar, dan dia diamanahkan untuk menjaga adiknya di rumah. Bagaimanapun, dia memilih untuk pergi bermain bola sepak, meninggalkan adiknya sendirian. Namun apabila dia pulang ke rumah, dia mendapati orang ramai sudah berkumpul di kawasan rumahnya, kerana mendapati adiknya telah terkunci dari dalam.

Terdesak untuk menyelamatkannya, Redza memecahkan tingkap dan meluru masuk ke dalam, memeluk adiknya dengan perasaan lega. Tapi jauh di lubuk hatinya, dia tahu bahawa pengabaiannya telah menyebabkan adiknya berada dalam bahaya, dan dia dengan rela hati menerima marah ayahnya atas tindakannya itu.

Ingatkan perkara sudah selesai, malangnya pada malam itu, ibu Redza mendapati wajah adiknya sudah membiru.

Screenshot 564

Dengan panik, bapanya membawanya ke klinik dan kemudiannya ke hospital kerana keadaannya semakin teruk. Setelah lama menunggu, mereka menerima berita yang sedih bahawa adik mereka telah meninggal dunia akibat termakan racun tikus yang tersorok di bawah tangga rumah.

Redza menyalahkan dirinya sepenuhnya atas kehilangan tersebut, percaya bahawa kecuaiannya telah membawa kepada kematian adiknya itu. Ibunya bagaimanapun cuba menenangkannya, mengingatkannya tentang ketetapan ilahi dan menggesanya supaya tidak menyalahkan dirinya sendiri atas apa yang telah berlaku.

Sehingga hari ini, Redza tidak dapat melupakan kematian adiknya. Dia menanggung beban rasa bersalah dan berjanji bahawa jika diberi peluang, dia akan memastikan adiknya tahu dia disayangi lebih daripada orang lain.

Screenshot 563

Kisah sedih Redza telah menarik perhatian ramai warga netizen, majoriti memberinya kata-kata semangat, menggesa dia meneruskan hidup, dan berharap agar adiknya mendapat ketenangan di akhirat.

Sumber: Twitter

sultan ibrahim stadium18

Stadium Sultan Ibrahim dipilih sebagai venue Perlawanan Akhir Piala FA 2023

fasha sandha dituduh potong usus

Tuduh Fasha Sandha potong usus, jururawat mengaku silap dan segera mohon maaf