steven sim sponsor bedah hati
in

Menteri Steven Sim beri teladan luar biasa dengan taja pembedahan jantung RM65K untuk kanak-kanak

Timbalan Menteri Kewangan II, Steven Sim, telah menunjukkan contoh yang luar biasa kepada rakyat Malaysia dengan menaja pembedahan jantung RM65,000 untuk seorang budak lelaki bernama Amin.

Amin dilahirkan dengan lubang di hatinya, dan keluarganya tidak mampu menanggung pembedahan. Sim mengetahui kisah Amin dan segera menawarkan bantuan. Dia melawat Amin dan keluarganya di hospital, dan dia memberi jaminan bahawa dia akan menguruskan perbelanjaan perubatan.


Sim hadir semasa pembedahan, dan dia tinggal di sisi Amin sehingga dia keluar dari pembedahan. Dia juga beberapa kali melawat Amin selepas pembedahan untuk memeriksa perkembangannya.

Tindakan baik Sim itu mendapat pujian rakyat Malaysia di seluruh negara. Ramai orang telah menggunakan media sosial untuk menyatakan rasa terima kasih mereka kepada menteri atas kemurahan hatinya.

vlcsnap 2023 09 05 08h12m12s352

“Terima kasih, Menteri Sim, atas kebaikan dan belas kasihan anda. Anda telah menunjukkan kepada kami bahawa masih ada orang yang baik di dunia ini,” Seorang pengguna Twitter menulis.

“Inilah jenis kepimpinan yang kita perlukan di Malaysia. Terima kasih kerana menunjukkan contoh yang baik,” Seorang pengguna lain berkata.

Ini bukan kali pertama Sim berusaha keras untuk membantu mereka yang memerlukan. Dia terkenal dengan sikapnya yang rendah hati, dan dia sentiasa bersedia untuk memberikan bantuan.

Tindakan Sim adalah peringatan bahawa ahli politik yang sibuk pun boleh membuat perubahan dalam kehidupan orang lain. Kisahnya adalah inspirasi kepada kita semua, dan ia menunjukkan bahawa melakukan kebaikan adalah sifat yang terpuji.

Sumber: X (Twitter)

maxresdefault 5

Treler Godzilla Minus One terkini beri imej baharu watak kaiju ikonik

ibu gadai gelang emas

Si ibu menangis ketika gadai gelang emas untuk beli laptop untuk anaknya