meter air dalam sambungan haram rumah
in

Membuat sambungan haram rumah sampaikan meter air orang lain masuk dalam rumah dia

Mengubah suai rumah adalah amalan biasa bagi pemilik rumah yang ingin menambah ruang kediaman mereka. Walau bagaimanapun, sesetengah individu memepunyai kurang kesedaran tentang peraturan komuniti mereka, yang membawa kepada situasi di mana pengubahsuaian menceroboh hak pemilik rumah lain.

Insiden sedemikian cenderung berlaku di rumah flat atau bangunan berstrata, di mana penduduk perlu berkongsi kemudahan bangunan secara kolektif.

Video tular baru-baru ini memaparkan sebuah kes di mana seorang pemilik rumah di unit flat telah membuat ubah suai di bahagian belakang rumahnya.

Apa yang menjadikan keadaan ini lebih membingungkan ialah sambungan itu meliputi kawasan di mana meter air unit lain terletak.

Video berdurasi 24 saat itu mendedahkan ruang tambahan itu digunakan sebagai dapur dan ruang basuh pakaian oleh pemilik unit tersebut.

Insiden itu berlaku berhampiran Jalan Kuchai Lama di Kuala Lumpur, seperti yang ditunjukkan oleh lokasi unit kediaman itu. Video yang dirakam pada 22 Mei itu, merakamkan seseorang yang cuba menghubungi pemilik unit, untuk menukar meter air yang terletak di dalam sambungan yang tidak dibenarkan.

Orang ramai yang melihat video tersebut melahirkan rasa kecewa dengan tindakan mementingkan diri sendiri pemilik rumah terbabit.

Sumber: Twitter

ustaw wadi annuar bagi biskut atas kapalterbang

Gelagat Ustaz Wadi Annuar menghulurkan biskut kepada selebriti ketika menaiki pesawat

maybank qr pay

Pelanggan Maybank boleh berbelanja guna kod QR di Thailand, Indonesia dan Singapura