Wordpress 3.jpg
in

Lelaki mabuk bakar gelandangan tidur, mengakibatkan kebakaran pada kedai berhampiran

Seorang lelaki gelandangan di Taman Kampian melecur di belakang dan kaki apabila tilamnya sengaja dibakar. Kejadian berlaku di kaki lima berhampiran bangunan kedai menyebabkan kerosakan pada pintu dua kedai berhampiran.

Polis menerima laporan daripada bomba pada pukul 11.10 malam, dan siasatan mereka mendapati 25 peratus daripada kawasan itu telah musnah, mengakibatkan kerugian dianggarkan RM10,000 untuk kedai terbabit.

“Terdapat seorang mangsa lelaki berusia 62 tahun mengalami cedera melecur 11 peratus di bahagian punggung dan kaki dan telah dibawa ke Hospital Sultan Abdul Halim, di sini untuk diberi rawatan,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Temu bual dengan mangsa dan pemilik kedai menunjukkan bahawa mereka tidak mempunyai konflik atau hutang tertunggak dengan sesiapa pun.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang lelaki tiba di tempat kejadian menaiki motosikal, tetapi butiran lanjut mengenai motosikal itu dan pendaftarannya tidak dapat dipastikan.

“Rakaman CCTV tersebut menunjukkan suspek berjalan dalam keadaan terhoyong hayang dipercayai akibat mabuk.

“Suspek juga dilihat menuju ke arah mangsa namun perlakuannya terhadap mangsa tidak dapat dilihat melalui CCTV kemudian suspek dilihat bertindak membakar tilam di kaki lima bangunan serta melarikan diri dengan motosikalnya itu,” katanya.

Polis masih giat mencari suspek, dan kes disiasat mengikut Seksyen 436 dan Seksyen 324 Kanun Keseksaan.

R106

Store Apple pertama di Malaysia terletak di The Exchange TRX dijangka akan dibuka pada Februari 2024

bayi dera taska batu caves

Bayi ditampar dan ditekup bantal di taska, dibiarkan tinggal dalam keadaan menangis