7e81e9b2c9aed00cf8d2262226bbbf5e
in

Lalamove bekerjasama dengan ICMS untuk menawarkan kursus kemahiran kepada pemandunya ​secara percuma

Lalamove, platform penghantaran atas permintaan, dan ICMS, Kolej Sukan dan Pengurusan Antarabangsa, telah bekerjasama untuk meningkatkan kemahiran rakan kongsi pemandu Lalamove melalui kursus akademik secara percuma.

Program ini sejajar dengan komitmen kerajaan untuk meningkatkan pembangunan diri pekerja ekonomi gig, menawarkan pelbagai kursus jangka pendek, termasuk Perkhidmatan Pelanggan, Pemasaran Digital dan Asas IT. Dipimpin oleh jurulatih ICMS yang berpengalaman dan profesional, kursus ini akan menyediakan rakan kongsi pemandu Lalamove pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk berjaya dalam era digital.

Pada majlis pelancaran, Pengarah Urusan Lalamove Malaysia, Jane Teh, menekankan komitmen syarikat untuk memperkasakan rakan kongsi pemandunya melalui faedah peningkatan kemahiran. Beliau menegaskan bahawa dalam dunia yang dipacu teknologi hari ini, peluang peningkatan kemahiran adalah penting untuk mobiliti sosial, memberikan akses kepada dunia peluang baharu.

View this post on Instagram

A post shared by International College of Management and Sports (ICMS) (@icmsofficialmy)

Pengarah Urusan ICMS, Dato’ Swaminathan S. Mahalingam menekankan sifat perkongsian yang saling menguntungkan, yang memberi peluang kepada pelajar ICMS untuk memperoleh pendapatan sambil meneruskan pendidikan dan meningkatkan kebolehpasaran mereka selepas tamat pengajian.

Selain meningkatkan kemahiran rakan kongsi pemandu sedia ada, Lalamove dan ICMS juga bekerjasama dalam inisiatif “Ber-Lala Bersama ICMS”, yang menawarkan peluang kepada pelajar ICMS yang mengikuti Diploma Pentadbiran Perniagaan untuk mendaftar sebagai rakan kongsi pemandu Lalamove dan menerima motosikal Modernas Kriss percuma. Peluang ini membolehkan pelajar memperoleh pendapatan tambahan mengikut syarat mereka tanpa mengorbankan usaha akademik mereka.

Sumber: MalaysiaKini

grab mercy malaysia 1 juta million

Grab Malaysia menderma RM1 juta kepada Tabung Bantuan Palestin dalam usaha membaiki reputasi

myipo tiktok shop

MyIPO akan beri harga istimewa untuk peniaga TikTok Shop mendaftar hak cipta dan tanda dagangan