pas pusat bonus aksb
in

Ketua Pemuda PAS Kelantan mempertahankan bonus pada ahli Air Kelantan atas kerja keras mereka

Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan, Mohamad Kamal Mohamed, tampil memberi sokongan terhadap pemberian bonus RM10,000 kepada Ahli Lembaga Pengarah Air Kelantan Sdn Bhd. Sambil mempertahankan bahawa bayaran itu setimpal dengan kerja keras dan dedikasi yang diberikan oleh ahli syarikat tersebut.

Dikongsi dalam Facebook PAS Pusat, Kamal mengeluarkan kenyataan yang mengesahkan bahawa bonus itu adalah tanda penghargaan atas usaha gigih ahli lembaga pengarah dalam mengurus syarikat dan membuat keputusan dasar yang penting. Beliau berhasrat untuk menjelaskan sebarang salah tanggapan mengenai pembayaran itu, dan menjawab dakwaan pihak tertentu yang mengatakan bonus itu tidak wajar. Kamal menekankan bahawa Air Kelantan Sdn Bhd secara proaktif mengutamakan kebajikan pekerjanya, memastikan mereka cukup bersedia untuk menyambut Hari Raya, sama seperti penjawat awam lain.

Sambil menyatakan kebimbangan mengenai kebocoran dokumen sulit, Kamal menganggap adalah tidak wajar maklumat sensitif tersebut tersebar secara meluas di platform media sosial. Beliau menyeru Air Kelantan Sdn Bhd untuk membuat siasatan berhubung perkara tersebut, mencari punca bagaimana dokumen sulit itu sampai ke tangan orang ramai.

Baru-baru ini, tular satu surat yang memaparkan logo rasmi Air Kelantan, mengumumkan setiap ahli lembaga pengarah akan menerima bonus RM10,000 sebagai pemberian saguhati sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri. Surat itu turut memberikan hadiah saguhati RM200 untuk kakitangan dan RM2,000 untuk Setiausaha Syarikat.

budak curi basikal cctv

Aksi dua budak lelaki mencuri basikal menjadi tular, sempat cuba dulu basikal sebelum bawa lari

MHU FINAL D2 936x622

Netflix Malaysia mengumumkan bayaran tambahan RM13/bulan untuk pengguna luar rumah