WALID ABU ALI copy 1699007178
in

Kempen boikot rakyat Malaysia terhadap perniagaan menyokong Israel mendapat pujian duta Palestin

Duta Palestin ke Malaysia, Walid Abu Ali, telah memuji kerajaan dan rakyat Malaysia atas sokongan tidak berbelah bahagi mereka untuk perjuangan Palestin. Beliau berkata sokongan Malaysia tidak boleh dipertikaikan, dan memuji pendirian konsisten kerajaan terhadap kekejaman rejim Israel di Palestin.

Abu Ali juga memuji rakyat Malaysia atas solidariti mereka dengan rakyat Palestin, yang telah ditunjukkan dalam pelbagai cara, termasuk memboikot perniagaan dan produk yang dikaitkan dengan rejim Israel. Beliau menegaskan bahawa sebarang langkah yang diambil untuk menyokong Palestin, termasuk gesaan untuk memboikot perniagaan yang didakwa pro-Israel, boleh membantu meminimumkan penderitaan rakyat Palestin.

2409334

“Saya menggalakkan rakyat Malaysia, Palestin, Arab, Islam, dan semua yang percaya kepada hak asasi manusia dan demokrasi, untuk mengambil bahagian dalam tindakan minimum memboikot semua (produk) yang menyokong Israel.

“Rakyat Israel mendapat manfaat daripada begitu banyak jenama di seluruh dunia. Tetapi saya fikir akhir-akhir ini dalam tempoh tiga minggu yang lalu, dari segi ekonomi anda boleh menyaksikan kesan ketara boikot ini terhadap mereka, memberikan tekanan kepada kerajaan Israel, yang terlibat dalam tindakan. keganasan terhadap Palestin, membuat mereka sedar bahawa tindakan mereka juga mempunyai kesan ekonomi,” kata Abu Ali pada sidang media di Malaysia pada hari Jumaat.

Abu Ali juga menekankan hakikat bahawa rakyat Malaysia daripada semua kaum dan agama telah menunjukkan sokongan mereka kepada Palestin, menekankan bahawa perjuangan Palestin bukan mengenai agama, tetapi lebih kepada hak asasi manusia.

Beliau berkata di peringkat antarabangsa, Malaysia boleh memainkan peranan yang lebih besar dengan menggalakkan negara lain untuk menunjukkan sokongan mereka kepada Palestin, kerana Malaysia mempunyai hubungan yang sangat baik dengan dan dihormati oleh masyarakat antarabangsa.

download 1

“Tiada siapa boleh mempersoalkan sokongan Malaysia, tetapi kita sebagai rakyat Palestin mencari Malaysia untuk memainkan peranan di peringkat tempatan, serantau dan antarabangsa. Malaysia adalah sebuah negara berpengaruh yang boleh memainkan peranan untuk mendapatkan mereka yang tidak percaya menyokong Palestin di Asia, sebagai contoh, untuk menunjukkan sokongan mereka,” kata Abu Ali.

Sumber: BERNAMA

isteri ajak shiro

Ajak Shiro rayu perpindahan sekolah isterinya kerana masalah kesihatan akibat memandu lebih 152 kilometer setiap hari

maxresdefault 6

Treler Marvel’s Echo menghidupkan semula watak Kingpin dan Daredevil, bermula 10 Januari 2024