Cover 102.png
in

Ibu Nur Fatihah mengharap anak pulang kerumah, dipercayai lari ikut lelaki

Seorang remaja perempuan berusia 19 tahun, Nur Fatihah On, 19, dilaporkan hilang dari kediamannya di Kampung Mohd. Noor, Parit Sulong sejak Jumaat lalu. Ahli keluarga tidak menyedari ketiadaannya sehingga mereka menyedari dia hilang dari rumah pada pukul 10 malam.

Menurut abangnya, Muhammad Hafiz, ibu kepada Nur Fatihah ada melihat Fatihah sedang mengemas pada malam kejadian, namun hanya menyepi apabila ditanya mengenainya.

Difahamkan Nur Fatihah menjalinkan hubungan dengan seorang lelaki dari Selangor sejak setahun lalu. Walaupun dinasihatkan keluarganya supaya berhati-hati, Nur Fatihah sering memberontak.

Dalam usaha mencari petunjuk mengenai kehilangannya, keluarga itu telah menggeledah bilik Nur Fatihah dan menemui tiga surat yang menunjukkan dia telah merancang sesuatu sebelum menghilangkan diri.

Kehilangan gadis tersebut amat mendukacitakan ibunya yang bimbang akan keselamatan anak bongsunya itu. Apatah lagi, ibunya sedang menghidap darah tinggi, kencing manis, sakit jantung, dan enggan makan makanan yang disediakan.

Muhammad Hafiz cuba mengumpul maklumat dengan menghubungi kenalan Nur Fatihah, tetapi mereka juga tidak mengetahui keberadaannya.

Sumber: Harian Metro

zainal243 1519440485

Ponteng kerja antara sebab terkenal penjawat awam kena tatatertib

myanmar cabar polis

Seorang warga Myanmar dipercayai mabuk mencabar polis di Johor Bahru