misteri ketukan parit raja ayer hitam
in

Fenomena ketukan misteri menghantui penduduk Parit Raja dan Ayer Hitam

Penduduk di sekitar Parit Raja dan Ayer Hitam dilanda bunyi ketukan misteri sejak kebelakangan ini. Insiden itu bermula pada malam Khamis lalu, dan berterusan sejak itu, dengan penduduk melaporkan ketukan di pintu dan tingkap mereka sepanjang waktu siang dan malam.

Di perkampungan Kampung Parit Haji Siraj, dikatakan hampir semua rumah terjejas akibat ketukan misteri tersebut. Nur Yana Nazwa Hussin, penduduk kampung itu berkata, rumahnya antara yang terawal menjadi sasaran. Ketukan bermula pada malam Khamis, dengan tiga ketukan di tingkap hadapan. Hussin dan suaminya keluar untuk menyiasat, tetapi tiada sesiapa di situ. Mereka memeriksa rumahnya tetapi tidak menemui sebarang tanda sesiapa pun.

@ptrajaayerhitam HEBOH GANGGUAN KETUKAN DI SEKITAR PARIT RAJA AYER HITAM. Rakaman Tanpa Suara Latar dan Gerak Perlahan Ini Membuatkan Penduduk Mulai Resah… #fyp #horror ♬ original sound – ParitRajaAyerHitam

“Waktu kejadian pertama, saya bersama suami (Nizam Sarbini, 46) ada di rumah dan dia terus keluar melihat siapa individu terbabit. Puas kami keliling rumah mencari namun tiada kelibat yang kelihatan.

“Kejadian kedua pula, ‘dia’ ketuk pintu belakang dan malam semalam, pintu hadapan pun kena ketuk. Waktu ketukan itu berlaku sekitar 2 pagi namun, saya tidak berani buka pintu.

“Ketika itu, suami dah tidur dan hanya saya seorang yang dengar. Saya terus diam dalam lama-kelamaan ia terus senyap,” katanya.

Sejak daripada itu, masalah ketukan misteri berterusan di rumah Hussin, dan penduduk kampung lain turut melaporkan pengalaman serupa. Sesetengah penduduk percaya bahawa ketukan itu ada kaitan dengan amalan ilmu hitam, manakala yang lain hanya keliru dengan fenomena aneh itu.

Seorang penduduk bernama Ridwan Jemain berkata, isterinya terdengar bunyi ketukan di rumah mereka malam Rabu lalu. Ia adalah bunyi ketukan yang kuat, dan ia berlaku tiga atau empat kali. Isteri Jemain tidak membuka pintu kerana mengetahui tiada sesiapa di situ.

Insiden ketukan telah menimbulkan ketakutan dan keresahan dalam kalangan penduduk Parit Raja dan Ayer Hitam. Ramai yang takut untuk tidur pada waktu malam, malah ada yang mempertimbangkan untuk berpindah.

@ainaiyraaryan #paritraja #paritrajaayerhitam ♬ bunyi asal – @NorAina(@iyra_@ryan)

“Ada yang mengatakan bahawa, kejadian ini ada kaitan dengan amalan ilmu hitam kerana ada individu mahu test (cuba) kekuatan ilmu itu, namun sejauh mana kebenaran saya tidak pasti.

“Bayangkan kalau rumah saya sahaja yang kena ada juga logiknya, ini satu kampung kena usik. Kami tidur pun tak lena akibat ketakutan bunyi ketukan itu.

“Kebetulan rumah ada CCTV (kamera litar tertutup), saya buka dan lihat tetapi tiada kelibat siapa pun waktu pintu diketuk. Yang kami nampak cahaya halus dan panjang menuju ke arah rumah ibu bapa (Rosidah Nasir, 56, dan Hussin Markon, 65).

“Lepas itu, bunyi ketukan di rumah ibu bapa saya pula, itulah membuat kami pelik,” katanya.

Pasukan paranormal yang mengamalkan perubatan Islam telah melawat Kampung Parit Haji Siraj untuk menyiasat kejadian itu. Mereka memberitahu Hussin bahawa terdapat makhluk di kawasan itu, tetapi mereka tidak menyatakan jenis makhluk apa. Pasukan itu “memagar” rumah Hussin untuk melindunginya daripada gangguan selanjutnya.

Penduduk berharap bunyi ketukan misteri itu akan berhenti tidak lama lagi. Mereka juga menyeru pihak berkuasa untuk menyiasat perkara itu dan mencari jalan penyelesaian.

Sumber: Berita Harian

diva aa bakar sihir aliff syukri

Aliff Syukri makin berang, Diva AA bakar gambar Aliff sebagai sihir

UTU SHUIB003 scaled 1

Shuib belum bersedia menjawab dakwaan kegagalan caruman KWSP pekerja