suspek polis kereta
in

Dua suspek lelaki menyamar polis mengejar kereta berjaya ditahan polis di Pontian

Dua lelaki termasuk seorang penjawat awam yang menyamar sebagai pegawai polis ditahan di Kukup, Pontian. Penahanan itu dibuat selepas video tular di media sosial, mendorong pihak berkuasa mengambil tindakan.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat, mengumumkan penahanan suspek berusia 43 dan 48 tahun itu berserta rampasan pelbagai barangan lain termasuk baju pantulan, lampu mata arah (beacon light), lampu suluh, satu headlight, dan sebuah kereta jenis Honda City dengan anak kunci.

Seorang daripada suspek direman dua hari, manakala seorang lagi penjawat awam berusia 43 tahun itu dibebaskan dengan jaminan polis. Kes disiasat di bawah Seksyen 170 Kanun Keseksaan dan Seksyen 135 (1) Akta Kastam 1967.

“Hasil siasatan mendapati terdapat tiga suspek, dua telah ditahan manakala seorang lagi masih bebas.

“Seorang daripada mereka yang ditahan berumur 48 tahun turut mempunyai rekod jenayah lampau bersabit kes dadah,” kata beliau dalam satu kenyataan, hari ini.

Kamarul Zaman menegaskan bahawa polis tidak akan bertolak ansur dengan jenayah, penyeludupan, atau penyamaran sebagai pegawai polis, dan akan mengambil tindakan tegas terhadap pesalah.

Video berdurasi 26 saat yang tular itu memaparkan sebuah kereta dikejar kenderaan lain yang dilengkapi lampu beacon, memberikan rupa seperti kereta polis.

Kejadian berlaku di Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran susur keluar Plaza Tol Sedenak, berhampiran Kulai.

aina abdul narsis

Aina Abdul dipanggil acah Diva, kerana masih halang pemandangan pentas dengan perhiasan kepalanya

abang sado tunjal dahi wanita

Abang sado tunjal kepala wanita dalam kes buli jalanraya di Tapah