cradle bursa malaysia
in

Cradle, Bursa Malaysia bekerjasama untuk memudahkan penyenaraian syarikat pemula (startup) tempatan

Cradle Fund Sdn Bhd dan Bursa Malaysia Berhad telah menandatangani Memorandum Kerjasama (MoC) untuk meningkatkan akses kepada pembiayaan untuk syarikat pemula (startup) di Malaysia.

MoC itu ditandatangani oleh Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Cradle, Norman Matthieu Vanhaecke, dan Pengarah Strategi Korporat Bursa Malaysia, Aina Zahari, di hadapan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Chang Lih Kang.

Di bawah MoC, Cradle akan menyediakan risikan pasaran ekosistem pemula tempatan untuk membantu Bursa Malaysia dalam mengenal pasti calon penyenaraian yang berpotensi. Bursa Malaysia kemudiannya akan menganalisis data yang dikongsi oleh Cradle dan bekerjasama dengan mereka untuk menganjurkan program yang menumpukan pada akses pembiayaan.

Snapinsta.app 375862998 702119368610388 8320923367049663710 n 1080

MoC juga termasuk komitmen daripada Bursa Malaysia untuk menyokong Cradle dari segi perkongsian pengetahuan dan membantu syarikat pemula memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang bagaimana pasaran ekuiti boleh menyumbang kepada pertumbuhan mereka.

Chang berkata, kerjasama itu merupakan langkah penting dalam membina ekosistem pemula yang berkembang maju di Malaysia. Beliau berkata MoC akan membantu menangani kekurangan maklumat mengenai peluang pembiayaan yang tersedia untuk syarikat pemula, dan juga akan membantu memudahkan pengecaman awal syarikat yang berpotensi untuk disenaraikan di Bursa Malaysia.

Vanhaecke berkata lagi, kerjasama itu adalah bukti komitmen Cradle untuk menyokong pertumbuhan syarikat pemula di Malaysia. Beliau berkata, Cradle yakin bahawa MoC akan membantu mewujudkan persekitaran yang lebih membolehkan syarikat pemula untuk berkembang maju dan berkembang.

Snapinsta.app 375449705 702119301943728 7762104523532595048 n 1080

Wahid berkata, kerjasama itu adalah situasi menang-menang untuk Cradle dan Bursa Malaysia. Beliau berkata ia akan membantu Cradle mencapai matlamatnya membina ekosistem pemula yang berkembang maju, dan ia juga akan membantu Bursa Malaysia untuk menarik lebih banyak penyenaraian berkualiti tinggi.

MoC merupakan langkah penting dalam pembangunan ekosistem pemula di Malaysia. Ia akan membantu menangani kekurangan peluang pembiayaan yang tersedia untuk syarikat pemula, dan ia juga akan membantu memudahkan pengenalpastian awal syarikat yang berpotensi untuk disenaraikan di Bursa Malaysia. Ini akan mewujudkan persekitaran yang lebih membolehkan syarikat pemula untuk berkembang maju dan berkembang, yang akhirnya akan memberi manfaat kepada ekonomi Malaysia.

Sumber: New Straits Times

maxresdefault 9

Godzilla kembali semula dalam treler pertama untuk siri Monarch: Legacy of Monsters di Apple TV+

abang gung maaf

Lelaki minta maaf kerana memanggil YDPA ‘Gung’ selepas teruja bertemu baginda