adam autism rosak kereta 1
in

Bapa hampir hilang sabar apabila Adam Autisme rosakkan keretanya

Iman Wan Tuck Meng, pemilik laman sosial Adam’s Autism Family, yang sering beri kesedaran tentang kanak-kanak autisme, baru-baru ini telah berkongsi cerita bagaimana kesabarannya diuji sekali lagi, apabila anak Adam dia melepaskan kekecewaannya, mengakibatkan kerosakan pada kereta mereka.

adam autism 977x600 1

Dalam video yang dikongsikan di TikTok, Iman memberitahu bahawa dia terpaksa berhenti di tepi jalan, apabila kemarahan Adam memuncak. Dia turut mengakui bahawa dia hampir hilang kawalan seketika, dan mahu naik tangan terhadap anaknya itu, namun hanya mampu beristighfar.

@adamsautismfamily

Kesabaran daddy ada had juga. Kadang2 Adam memang cabar daddy tahap yang daddy takut tak mampu kawal diri, hilang akal, dan pukul Adam teruk. Astaghfirullah Al Azim… ujian Allah hebat. Saya terlalu lemah. Sikit lagi saya dah nak naik tangan. Saya terlalu marah, tapi hanya mampu tengok dan beristighfar. YaAllah. Ampunkan saya… 🤲 #adamsautismfamily #autismdad #ayah #autism #meltdown #sabar #mengamuk #patience

♬ original sound – Adam’s Autism Family – Adam’s Autism Family

Dengan nada pasrah, dia berkongsi tempat komponen kereta yang rosak, sambil bergurau memikirkan sama ada syarikat insurans akan menanggung pembaikan yang disebabkan oleh anak sendiri atau tidak.

Sumber: OhMedia!

kimabank1 1683953755

Isu perli B40, Ryzal anggap netizen salah anggap mesej dia sampaikan, enggan mohon maaf

dusuki cordplay 2 1

Sokong Coldplay, bermakna dia sokong LGBT, kata Ustaz Ahmad Dusuki