afif saman parking
in

Adun PN dapat tiket saman parking, netizen tunjuk kompleks parkir dibelakangnya

ADUN Taman Medan, Dr Afif Bahardin baru-baru ini ditangkap meletak kenderaan secara haram berhampiran pasar basah Jalan Othman di Petaling Jaya. Dia diberikan tiket saman oleh pegawai penguat kuasa Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Afif menyiarkan video kejadian itu di TikTok, bertanya kepada pengikutnya adakah wajar MBPJ menjalankan penguatkuasaan parkir pada hari Ahad ketika ramai orang ke pasar pada waktu pagi.

@afifbahardin MBPJ saman kereta parking luar Pasar Besar Jalan Othman pada hari Ahad. Apakah wajar? #fyp #aduan #tinjauan #tamanmedan #perikatannasional #kitabangkit #petalingjaya #drafif #selangor ♬ original sound – afif bahardin

Beliau turut mendakwa kawasan itu tidak mempunyai tempat letak kereta yang mencukupi sehingga menyebabkan orang ramai terpaksa meletak kenderaan secara haram di tepi jalan.

Bagaimanapun, netizen pantas menyatakan bahawa terdapat tempat letak kereta bertingkat hanya beberapa ratus meter dari tempat Afif diletakkan. Tempat letak kereta itu mempunyai 169 tempat letak kereta, tetapi hanya 31 kereta telah memasuki tempat letak kereta antara jam 3 pagi dan 9 pagi Ahad itu.

vlcsnap 2023 08 23 01h14m24s105

Exco kerajaan negeri Selangor Ng Sze Han, yang bertanggungjawab dalam kerajaan tempatan, pengangkutan awam dan pembangunan kampung baharu, membuat hantaran ke media sosial untuk menjawab “kebimbangan” Afif.


Beliau berkata MBPJ perlu memastikan trafik berjalan lancar di kawasan itu, dan terdapat banyak tempat letak kereta di tempat letak kereta bertingkat itu.

Ng turut mengingatkan Afif bahawa beliau adalah seorang wakil rakyat dan harus menunjukkan contoh yang baik kepada rakyat. “Lain kali kalau di Jalan Othman, boleh letak di kompleks letak kereta bersebelahan pasar pagi,” katanya.

Sumber: The Rakyat Post

50b0b495e835886c208e0c128f4e6b01

Threads versi web akan dilancarkan dalam minggu ini

maxresdefault 12

Zack Snyder dedah treler pertama Rebel Moon, tarikh tayangan bahagian 2