nazir razak kahwin
in

Adik Najib Razak, Nazir Razak berkahwin dengan Yati Zainuddin

Tan Sri Mohamed Nazir, adik kepada bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, meraikan perkahwinannya hari ini dengan wanita pilihannya, Yati Zainuddin. Kisah cinta pasangan ini telah bermula sejak 1980-an ketika mereka belajar bersama di United Kingdom.

“Saya kahwin hari ini dan menjadi suami kepada Yati Zainudin. Kehidupan sangat sukar diramal. Kisah kami teringat kembali pertemuan pada pertengahan 1980-an, ketika kami berdua belajar di UK, walaupun saya berusaha sedaya upaya (dapatkan Yati) kami hanya kawan.

“Kami kemudiannya menjalani perjalanan hidup yang sangat berasingan, dia di New York selama 27 tahun. Saya tidak pernah bermimpi bahawa laluan kami akan bertembung kembali, lebih-lebih lagi pada masa ini.

“Takdir kini telah mempertemukan kami, syukur kerana masih ada masa untuk membina kehidupan baru sebagai pasangan suami isteri,” katanya menerusi satu hantaran yang dimuat naik di Instagram lewat petang tadi.

Majlis akad nikah itu berlangsung pagi tadi, dan Mohamed Nazir memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT atas peluang yang diberikan. Dalam perutusan ikhlas, beliau mengucapkan terima kasih kepada semua yang berkongsi ucapan semasa majlis itu, menekankan kepentingan detik ini.

Mohamed Nazir Razak, yang sebelum ini telah berkahwin dengan Puan Sri Azlina Aziz, dikurniakan dua orang anak, namun berpisah pada awal tahun ini.

Sumber: The Star

meituan 2

Syarikat China Meituan juga berminat untuk ambil-alih FoodPanda bagi Asia Tenggara

guru besar telupid tinggal stor

Pengetua sekolah rendah tinggal di stor selama lebih 3 tahun di Telupid, Sabah