tesla model 3 highland01 1
in

Malaysia antara negara pertama anda boleh pandu uji Tesla Model 3 ‘Highland’, anda boleh daftar sekarang

Malaysia adalah antara negara pertama di dunia yang anda boleh dapatkan Tesla Model 3 ‘Highland’ yang dinaik taraf, dan tempahan kini dibuka dalam talian. Model 3 Highland ialah versi terkini sedan elektrik popular, dan ia datang dengan beberapa perubahan pada reka bentuk dan dalaman.

screenshot www.tesla .com 2023.09

Perubahan luaran yang paling ketara ialah bumper hadapan dan lampu depan baharu, yang memberikan Model 3 rupa yang lebih agresif. Lampu belakang juga telah direka bentuk semula, dan mereka kini mempunyai reka bentuk satu bahagian untuk setiap sisi. Logo T di bahagian belakang juga telah diganti dengan lencana TESLA penuh.

Di dalam kenderaan, Model 3 Highland mendapat bahan dan ciri baharu, termasuk tempat duduk berventilasi dan pencahayaan persekitaran. Penumpang belakang juga mendapat paparan tambahan 8″ yang boleh digunakan untuk kawalan video dan penghawa dingin.

screenshot www.tesla .com 2023.09 1

Salah satu perubahan yang paling kontroversi ialah kekurangan tangkai fizikal untuk kedua-dua penunjuk isyarat dan pemilih gear. Untuk menyalakan lampu isyarat anda, anda perlu menggunakan butang pada stereng, manakala pemilih pemacu menggunakan gerak isyarat leret pada paparan tengah utama. Sebagai sandaran, Tesla telah menambah butang untuk mod P-R-N-D pada siling.

Model 3 Highland boleh didapati dalam dua varian di Malaysia: pacuan roda belakang (RWD) Standard Range Plus dan pacuan semua roda (AWD) Jarak Jauh. RWD Standard Range Plus berharga RM189,000, manakala AWD Long Range berharga RM218,000. Harga ini tidak termasuk yuran pentadbir dan pendaftaran.

Jika anda berminat untuk mencuba Tesla Model 3 Highland, anda kini boleh mendaftar minat anda dalam talian. Hanya layari laman web Tesla Malaysia dan isi borang. Anda akan dimaklumkan apabila Model 3 Highland tersedia untuk memandu uji.

abang gung maaf

Lelaki minta maaf kerana memanggil YDPA ‘Gung’ selepas teruja bertemu baginda

agong raja permaisuri cop pasport sarawak

Agong serta Raja Permaisuri turun dapatkan cop pasport buat netizen terhibur